Hur fungerar det?

1

Kontakta oss angående Direktimport

Efter flera år i branschen och hundratals importer senare är vår kompetens ledande för att hitta guldkornen på de stora auktionshusen i Japan. Steg ett är att vara överens om vad du prioriterar, allt är en fråga om att få ut maximalt av din budget. Vår högsta prioritet däremot är att tillgodose dina behov, och hela tiden ge en realistisk uppskattning av var man kan sätta ribban med slutresultatet av importen.

Skicka via formuläret på KONTAKTA OSS delen av hemsidan en detaljerad beskrivning av vad du skulle vilja att vi letade upp till dig i Japan. Använd faktorer såsom årsmodell, miltal, yttre/inre skick samt framförallt vilka eftermarknadsdelar du anser vara viktigast.

2

Påbörja budgivning av objekt på auktioner i Japan

När båda parter nått en förståelse för hur importen kommer se ut börjar den utmanande delen att börja sålla och låta oss presentera objekt för dig i Japan. I detta skede tar vi ut en auktionsavgift för att påbö

rja sökandet på 4500:-SEK Exkl. moms.

Vi använder oss huvudsakligen av enorma USS Auctions, varje kund får under sökandet sitt egna gästlogin och kan bidra till att hitta än fler bilar att skicka förfrågan på (varje bil som med sin grundinfo verkar intressant går att få en detaljerad specifikation från auktionen).

När vi väl gått igenom och hittat en bil som verkar intressant räknar vi fram ett slutpris hemma & klart som vi kallar det. I det priset ingår:

  • Fordonets inköpspris med alla auktionsvgifter.
  • Alla frakter inom Japan till hamnen.
  • Containerhyra och havsfrakt med terminalavgifter.
  • Tull & Moms samt alla klareringsavgifter.
  • Service, Rekond, konvertering av lyktor och total genomgång av bilen.
  • Registrering inkl. samtliga intyg. Bilen levereras kontrollbesiktad ett år framåt.
  • Superior support så länge du äger bilen. Du har alltid någonstans att vända dig med förfrågningar om din bil. Du får förmånliga priser på alla våra andra tjänster, och direkt utbud till vårt stora lager av begagnade delar som vi exklusivt lagerhåller endast för våra sålda kundbilar.

Om du accepterar det totala priset tar vi ut en handpenning på 10% av den överenskomna summan (dock minst 9500:-, moms på 25% tillkommer alltid) innan vi kan placera ett bud. Detta som en säkerhet ifall du skulle backa ur affären i sista stund och vi blir tvungna att betala straffavgift för att avboka en vunnen bil. Pengarna blir vid sådant utfall återbetalda inom 60 dagar från att vi i samsyn valt avsluta jakten.

3

Vinnande budgivning och organisastion av transport till Sverige

Om vårt bud är högsta innebär det att bilen är vunnen och nu ska betalas för att sedan skickas vidare till vårt ombud för genomsyn och extra fotografering. En faktura från Superior Imports AB ställs ut på dig och efter betalning påbörjas planeringen för att få hem bilen till Sverige.

Det tar ca 3 månader innan bilen är i Sverige, med reservation för fördröjningar gällande tillgängliga containrar och skeppningar. Vi skeppar samtliga bilar i 40 fot containrar då det är absolut säkrast för att undvika åverkan och skador på bilen. Du får hela tiden uppdateringar via personlig kontakt med oss om status på skeppningen till den dag containern når Sverige. När den slutligen nått Stockholm tar det ett par arbetsdagar för att göra förtullningen och få burken skickad till vår verkstad i Katrineholm.

4

Förbereda bilen för leverans och registrering för svensk trafik

När bilen väl är i våra trygga händer sätter vi igång att fortast möjliga göra den klar att hämtas och köras hem. Vi går igenom bilen grundligt för att se till att allting är i sin ordning och säkerhetsställa att du kan bruka bilen bekymmerfritt för lång tid framöver. Vi ger bilen en service och rekondar in och utsida också. Givetvis byggs lyktor om så de är godkända för svensk trafik.

Processen att få den registrerad innefattar Vägverkets ursprungskontroll och att få den godkänd i Svensk Bilprovnings registreringsbesiktning. Beräknad tid för detta är mellan 2-4 veckor. Vi har gott samarbete med alla inblandade instanser som garanterar att du hela tiden kan känna dig säker på att bilen hamnar i dina händer fortast möjligt.

5

Steg 5.

Leverans och support under ditt fortsatta ägande

När bilen äntligen blivit registrerad kan du närsomhelst komma och hämta den. Klokast är att invänta tills Vägverket skickat de nya skyltarna, detta sker i samband med att bilen får sitt svenska registreringsnummer när den klarat reg. besiktningen.

Något vi gjort oss välkända för i branschen är vår support.

Den ingår så länge du äger och brukar bilen.

Många tänker inte på detta steg i jakten på att hitta det billigaste utgångsobjektet, men samtliga våra kunder kan intyga hur ovärderligt det är att alltid ha någon att ringa för minsta problem eller konsultation om t.ex. uppgraderingar.

Ta gärna en titt på vårt utbud av tjänster för att få ett hum om hur vi gör ditt liv enklare som ägare av en Japansk sportbil. Självklart har alla bilkunder ett specialpris.

Avslutningsvis är något vi hellre låter visa sig på träffar än tala högt om vår specifika ”klubbkänsla” inom Superior Imports. Varje sommar deltar vi i events runtom hela Sverige där vi ofta har stor uppslutning och flera aktiviteter för våra kunder. Läs gärna mer i sektionen där vi gör reportage om de events som vi deltagit i.